Corona update: Waar moet je rekening mee houden als je nu je huis laat fotograferen?

Sinds de maatregelen van kracht zijn heeft Zibber direct een duidelijke keuze gemaakt om de instructies van het RIVM op te volgen. Onze fotografen komen bij veel mensen over de vloer en daarom is het natuurlijk extra belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. 

In deze blogpost leggen we je uit wat er verandert door deze situatie voor jou als bewoner/verkoper.

De foto-opname kan gewoon doorgaan! ✅
Je hoeft dus niet te wachten totdat de maatregelen achter de rug zijn.  Wellicht ten overvloede, maar indien je zelf in quarantaine bent of gewoonweg symptomen hebt, kunnen we de afspraak niet door laten gaan. Mocht dat spelen, dan is het zaak om ons hiervan tijdig in te lichten (contact info Zibber). Annuleren in geval van deze situatie kan geheel kosteloos. Safety first! 

Social Distancing... maar nu in je eigen woning.
Ja, dat kan een beetje vreemd aanvoelen, maar dit is oh zo belangrijk momenteel. Wij nemen het protocol van het RIVM ten harte. Dit betekent dat de fotograaf dus geen hand schudt bij de eerste kennismaking (vriendelijk lachen doen we wel hoor 😀). Maar nog belangrijker is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt tussen jou en de fotograaf. 
Wij vragen om elkaar af te wisselen per verdieping of om de woning te verlaten. Even naar de tuin, garage, of op de stoep. Ondanks dat dit vreemd kan aanvoelen doen we dit uiteraard voor de gezondheid van jou en van ons team. Doordat de fotograaf wel gewoon bereikbaar is, kan je eventuele instructies telefonisch doorgeven. 

Met een beetje creativiteit van beide kanten gaan wij er voor zorgen dat het resultaat er niet onder gaat lijden. Lees hier meer over onze woningfotografie en bekijk voorbeelden van ons werk. 

48
ons customer support team informeert jou over het protocol tijdens het maken van de afspraak.

Je woning preppen voor de fotoshoot.
We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Jij als verkoper hebt een enorm belangrijke rol bij het verzorgen van een mooie fotoserie. In deze tijd is het extra belangrijk dat je je woning zo optimaal mogelijk presenteert voor de opname. We hebben hiervoor een duidelijke checklist 📖 en een speciale styling tips pagina die jou hiermee kunnen helpen. Als jij er voor zorgt dat je deze adviezen goed opvolgt dan zorgen wij voor de mooiste foto’s van jouw woning!


Een VideoTour en 360º foto’s zijn nu extra belangrijk.
Nu iedereen, inclusief de woningzoekers, veel meer aan huis gekluisterd is, is het belangrijk dat jij ze een optimale indruk van jouw woning geeft. Naast een goede fotoserie mogen dan de VideoTour 📹 en de 360º foto’s niet ontbreken. Onderzoeken van Funda tonen aan dat woningen die beschikken over deze media beter en langer bekeken worden. De woningmarkt is nog steeds hot maar jouw online presentatie is in deze tijd belangrijker dan ooit. 

Ondanks dat we nu extra afstand houden zijn we zeker niet afstandelijk. Heb je vragen of wil je meer weten over onze aanpak en jouw persoonlijke situatie? Wij helpen je graag!
Bovenstaande tips en adviezen zijn uiteraard ook van toepassing op onze bouwkundige inmeters. 

Onderwerp: