altijd een erkend deskundige in jouw regio

Energielabels

Bij verkoop of verhuur van een woning is een energielabel verplicht. Een essentiĂ«le dienst om aan te bieden dus. Dankzij onze samenwerking met Rappr, kunnen wij snel en voordelig jouw woning inspecteren! 

Op pad voor jouw energielabel
snel en voordelig

Scherpe tarieven voor een essentieel label

Door onze samenwerking met Rappr, kunnen wij onze energielabels voor een mooie prijs aanbieden. Hierbij houden wij de prijzen voor elk soort woning zo laag mogelijk. Zo kunnen we iedere klant voordelig servicen, van appartement tot vrijstaande villa. 

Download onze prijslijst
Sales Manager Zibber

“Het energielabel van een woning wordt steeds belangrijker voor kopers. Een extra reden voor ons om energielabels aan te bieden.”

Erik van Opdorp

Sales Manager

Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over onze energielabels. 

Zijn er nog andere gegevens nodig voor het energielabel?

Ja, aanvullende informatie die van invloed kan zijn op de beoordeling is:

  • Is er na het bouwjaar nog extra isolatie aangebracht in de vloer, gevels of daken? Zo ja dan ontvangen we hiervan graag een factuur met de specificaties. (Een offerte is niet genoeg, want dan vinden ze weer dat het niet bewijst dat het echt is aangebracht) 
  • Zijn er zonnepanelen geĂŻnstalleerd? Zo ja dan ontvangen we hiervan graag een factuur met de specificaties.

 

Vooral de informatie over isolatie is belangrijk. We kunnen namelijk niet altijd onder de vloer of in gevels en daken kijken. Maar het maakt wel veel uit of er extra geĂŻsoleerd is. Glas kunnen we wel makkelijk zien, staan vaak codes in. 

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het energielabel is altijd 10 jaar geldig. 

Hoe wordt het energielabel gemaakt?

Een inspecteur komt op locatie langs en kijkt naar de staat van de woning en de energiebesparende maatregelen die zijn getroffen. Hiervan wordt een rapport gemaakt en op basis van dit rapport volgt er een energielabel. 

Waarom zijn er aparte afspraken nodig voor de woningfotografie en voor het energielabel?

Energielabel inspecteurs en fotografen hebben zeer uiteenlopende doelen. Een fotograaf wil een woning mooi in beeld brengen, terwijl een energielabel inspecteur de woning grondig wil onderzoeken. Ze zouden elkaar enkel voor de voeten lopen. 

Bovendien sturen wij onze plattegronden op naar de inspecteurs. Zij kunnen al veel data uit deze documenten halen, waardoor zij minder lang op locatie hoeven te zijn. Deze plattegronden zijn natuurlijk pas een paar dagen nadat Zibber langs is geweest beschikbaar. 

Hoe zit het met de RVO registratie?

De energielabels worden standaard geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), dit hoef jij als makelaar dus niet zelf te doen! Vervolgens is het energielabel altijd terug te vinden in de landelijke database op ep-online.nl

Robert-Jan reckteck

Meer weten over samenwerken?

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Dat kan bij jou op kantoor, per videocall of telefonisch. Ik help je graag verder!

Plan een kennismaking  
Leer ons kennen