Iris: ''Dit heb ik geleerd als stagiaire bij Zibber.''

Iris van Lierop is vierdejaars studente aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Of beter gezegd: ex-studente. Afgelopen week heeft Iris haar HBO-opleiding afgerond en is zij afgestudeerd in ‘International Business and Languages’. Haar vijf maanden durende afstudeerstage deed ze bij Zibber: ‘’Ik zou het studenten van mijn opleiding zeker aanraden.’’ 


WAAROM ZIBBER?
🤷‍♀

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek, werd ik getipt om in de lijst van FD Gazellen te kijken. Ieder jaar organiseert Het Financieel Dagblad de FD Gazellen: dé awards voor de snelstgroeiende bedrijven van Nederland. Zo kwam ik bij Zibber terecht. Ik had een aantal voorwaarden voor mezelf in mijn hoofd; ik wilde graag aan de slag bij een middelgroot organisatie, snelgroeiend, over de grens actief (internationale visie) en een informele sfeer. Zibber sprak me daarom vrijwel direct aan. Na wat online research besloot ik een open sollicitatie te sturen. And here we are!

THE KICKOFF! 🤾🏼‍♂️

Mijn doel tijdens deze stage was in eerste instantie natuurlijk mijn scriptie zo goed mogelijk te voltooien. Na eerder wat vertraging te hebben opgelopen, wilde ik als geen ander mijn opleiding dit jaar heel graag afronden met een mooi cijfer. Het onderwerp van mijn scriptie: ‘’Verdere expansie van Zibber binnen Europa’’. 

Toen ik vijf maanden geleden aan de stage bij Zibber begon, werd ik super vriendelijk en warm ontvangen. Er werd veel tijd besteed om mij wegwijs te maken. Ik vond in de eerste twee weken mijn draai al binnen de organisatie. En dat is voor iemand die soms best ingetogen is, vrij snel. Voorafgaand aan mijn stage had ik een duidelijk plan in mijn hoofd, hoe ik deze stage wilde aanpakken. Samen met co-founder Hans Meeuwsen, wie mij tijdens mijn stage begeleidde, werkte ik dit plan verder uit. Gedurende mijn scriptie heb ik feedback en begeleiding van Hans gehad. 

Iris Stagiaire Zibber 2019

Het exportplan wat ik uiteindelijk heb geschreven ging over de Duitse vastgoedbranche en of Duitsland klaar zou zijn voor een partij als Zibber. En andersom. Hierbij hoorde een marktonderzoek. Tijdens mijn scriptie heb ik de vrijheid en het vertrouwen gekregen om zelf invulling te kunnen geven aan het onderzoek. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om makelaars in Duitsland te interviewen. Met als uitgangspunt de vraag of zij openstaan om met een externe partij, welke woningpresentaties verzorgd, samen te werken.


''Makelaars in Duitsland zijn redelijk terughoudend.
Onbekend maakt onbemind.''

A BIG CHALLENGE 🚀

De opdracht die ik heb gekozen en uitgewerkt paste heel goed bij zowel de visie van Zibber, als mijn opleiding. Allereerst heb ik onderzoek gedaan naar Zibber, wat zijn de sterktes en zwaktes van de organisatie. Daarna heb ik onderzoek gedaan naar Duitsland en ben veel in contact geweest met Duitse potentiële klanten voor Zibber. Dat was tijdens mijn fieldresearch wel een van de grootste uitdagingen. Het in contact komen met onbekende, potentiële klanten die een andere taal spreken vond ik best wel spannend. Je wilt het graag goed doen, omdat je de organisatie goed op de kaart wil zetten en je van te voren niet weet wat de reacties gaan zijn. 

OVERALL EXPERIENCE 🌈

Nu mijn stage er op zit, vind ik het wel leuk om te zien dat ik mezelf ook heb kunnen ontwikkelen. Ik heb geleerd om geheel zelfstandig aan het werk te kunnen gaan. Tijdens mijn studie heb ik vaak in projectgroepen moeten werken, dat is toch anders. Nu moest ik echt wat meer op mezelf en mijn eigen kennis vertrouwen. Daarin ben ik wel echt gegroeid.

Iris Stagiaire Zibber 2019

Zibber was voor mij een fijne werkomgeving; modern, inspirerend, vlotte collega’s, een open en warme cultuur. Gezellig, maar wel zakelijk. Informeel, maar wel professioneel. Ik zou dan ook iedereen van mijn opleiding aanraden om een stageplek te kiezen die goed bij je past. Wellicht dat de mogelijkheid zich voordoet dat je kunt doorgroeien binnen het bedrijf, net zoals bij mij het geval is. 

Zibber logo vierkant
Zibber Stage

Zit jij in je laatste studiejaar en zou je jouw afstudeerstage bij Zibber willen volgen? Neem dan contact met ons op via: hr@zibber.nl.

Interesse? Stuur een e-mail

Onderwerpen: