Makelaarsvideo

11 september 2017 - Meike Jentjens

In eerdere blogposts vertelden we je al over het belang van online branding. Er zijn veel tools en trends die je kunt inzetten om je naamsbekendheid te vergroten. Maar wat als je juist de uitstraling en huisstijl van je kantoor wilt laten zien? Je imago is op de lange termijn natuurlijk meer waard dan snel meer volgers scoren. Hoe bereik je dit? We leggen het uit in deze blogpost!

 

Jouw aanwezigheid op het internet
We hoeven jou als hedendaagse makelaar niet uit te leggen dat het hebben en onderhouden van social media kanalen een must is. Maar zouden je volgers je ook herkennen als ze jouw bedrijfsnaam er niet bij zouden zien? Stel jezelf een aantal vragen om te bepalen op welk niveau jouw branding nu ligt. Bijvoorbeeld: wat voor gevoel krijgt mijn aanhang als ze een uiting van mijn bedrijf zien? Welk gevoel wil ik dat deze doelgroep krijgt? De antwoorden zouden natuurlijk terug moeten komen in je imago. Zeker als we kijken naar social media is het belangrijk dat kijkers direct deze waarden oppikken, voor een sterke online aanwezigheid. 

 

De kracht van video
In eerdere blogposts zoals deze, hebben we uiteengezet waarom video echt 'the way to go' is. In dit artikel spraken we over video's van woningen of bedrijfspanden. Echter zien wij ook enorme kansen in het versterken van het imago van je bedrijf middels video. Er zijn al makelaars die in de weer zijn gegaan met video. In dit artikel van Adformatie, een van de meest toonaangevende websites op gebied van online (video)marketing, staan een aantal voorbeelden en resultaten op een rijtje. We zien dat meeslepende content en het persoonlijke aspect wonderen doen voor de binding die (mogelijke) klanten met jouw makelaarskantoor hebben. 

 

 

Een makelaarsvideo door Zibber
Wanneer je er voor kiest een makelaarsvideo door Zibber te laten maken, begin je bij ons altijd met een oriënterend gesprek. Hierin leggen onze projectmanagers alle wensen vast en bepalen jullie samen hoe de video zo representatief mogelijk aan jouw kantoor gaat worden. De stijl kan tot op zekere hoogte ook naar wens worden ingevuld, al gaan onze projectmanagers zo te werk dat zij geheel passend een creatieve richting geven aan iedere opdracht. Na de gesprekken wordt er een script geschreven en voorgelegd ter goedkeuring. Er wordt rekening gehouden met zaken als voice-overs, locaties en eventuele acteurs. Bij overeenstemming kiezen we samen een draaidag en wordt het draaiboek aangeleverd. 

Na het draaien leveren onze projectmanagers een proefversie aan, die 9 van de 10 keer al helemaal naar wens is. Over kleine wijzigingen doen wij uiteraard niet moeilijk. Het definitieve product wordt na een aantal weken vanaf het eerste gesprek aangeleverd, wanneer we van twee kanten 100% tevreden zijn over het eindresultaat. We dragen veel zorg voor onze kwaliteit, waardoor we hiervoor wat meer tijd nemen. 

"We blijven schakelen met de makelaar om het perfecte eindresultaat te behalen. 9 van de 10 keer is er na onze eerste proefversie al direct een akkoord bereikt, wat het natuurlijk extra leuk maakt voor ons."
- Bart Clercx, Projectmanager Video

Waarvoor kan ik een makelaarsvideo gebruiken?
Allereerst is een makelaarsvideo (zoals in de voorbeelden op deze pagina) natuurlijk perfect voor op je website. Potentiële klanten krijgen direct een perfect beeld van hoe je te werk gaat. Een emotionele binding met jouw bedrijf kan mensen beïnvloeden in hun aankoopgedrag, waardoor ze voor jou zouden kunnen kiezen. Ook geeft een professionele video al snel aan dat jij een makelaar van deze tijd bent. 

 

 

Zoals eerder aangegeven is video the way to go op social media. De eerste paar seconden moeten een kijker direct weten te triggeren tot actie. Dit kan het afkijken van de video betekenen, maar ook aansporen tot een 'like' of een aankoop. Daarnaast worden video's op Facebook en Instagram altijd 'vanzelf' afgespeeld in iemand zijn tijdlijn, waardoor degene jouw bedrijfsnaam sowieso te zien krijgt in bewegend beeld. Herkenning is al winst! 

Makelaarsvideo's zijn daarnaast perfect voor Youtube, waar je deze kunt instellen als profielvideo. Bezoekers van jouw kanaal zien deze video als eerste en dit geeft perfect weer hoe jouw makelaarskantoor te werk gaat en wat jullie belangrijkste waarden zijn. Voor meer informatie over onze makelaarsvideo's kun je uiteraard contact opnemen met een van onze accountmanagers.