Terug naar blog
Woningfotografie

Vastgoedfotografie: tips & tricks voor het beste resultaat.

Laura Steenmetz

| Op 04-02-2019

| 2 min

Je kunt maar één keer een eerste indruk achterlaten. Dat geldt ook voor woningen. Wij geloven in liefde op het eerste gezicht! Vandaar dat wij er zijn om samen met jou, jouw woning zo mooi mogelijk te presenteren. Ruimtelijkheid is het toverwoord.

Is opgeruimd ook wel écht opgeruimd? Wij willen natuurlijk niemand tegen de schenen schoppen en daarom zullen we samen met de bewoners zorgen voor een optimaal eindresultaat. Wij zorgen voor een checklist en vragen de huidige bewoners om hiermee aan de slag te gaan. Schoon en opgeruimd zijn relatieve begrippen en daarom is de checklist met ‘tips & tricks voor het beste resultaat’ in het leven geroepen. Welke waardevolle guidelines er in deze checklist staan, vind je hier!   

EEN PUINHOOP OF GESTRUCTUREERDE CHAOS?

We kennen allemaal het fenomeen dat je niet altijd door andermans spullen heen kunt kijken. Wat de een gezellige rotzooi vindt, is voor de ander gestructureerde chaos en voor weer een ander een opgeruimd huis. Om onze woningfotografen zoveel mogelijk te ontlasten en ervoor te zorgen dat zij kunnen doen waar ze goed in zijn, zullen de huidige bewoners kritisch naar hun eigen woning moeten kijken. Waar zouden de toekomstige bewoners zich aan kunnen storen? Funda heeft een handige ‘last minute to-do list’ voor verkopers. Je wilt natuurlijk in de tijd dat je woning te koop staat, er wel gewoon in kunnen blijven leven.  


''BETER BLIJVEN KLEVEN OP BEELD''
Onze fotografen denken graag mee hoe het interieur en de ruimtes van een woning beter in beeld kunnen worden gebracht. 

Onze fotografen zijn met één opdracht vaak tussen de 1 en de 3 uur bezig, afhankelijk van de grootte van het pand en de producten die zijn afgenomen. De gemiddelde tijdsduur is dus 1,5 uur. Het is dan ook niet de bedoeling dat onze fotografen meehelpen opruimen, dan zouden zij daar veel te veel fotografie tijd mee verliezen. Uiteraard zullen onze fotografen op locatie wel meedenken over eventuele kleine veranderingen waardoor het interieur en de ruimtes beter in beeld kunnen worden gebracht.

Verzorgen de vastgoedfotografen van Zibber ook styling?
Onze woning fotografen letten wel op de kleine zaken, zoals een vaatdoekje op het aanrecht en een shampoofles in de badkamer, maar zullen geen complete restyling verzorgen. De fotograaf heeft alle geplande tijd nodig voor de opname van de woning, om geen kwaliteit te verliezen. Mocht je een professionele interieurstylist willen inschakelen, dan loopt dit via je makelaar.

VERLIEFD DOOR RUIMTELIJKHEID

Zoals eerder vermeld speelt voldoende ruimtelijkheid de hoofdrol bij het verkopen van een woning. De potentiële kopers moeten op slag verliefd worden op de mooie ruimtes die de woning biedt. Ruimtelijkheid creëer je door voldoende lichtinval, het weghalen van overbodige spullen, het werken met frisse kleuren en door letterlijk voldoende ruimte te tonen. Hoe meer er van de vloer zichtbaar is, hoe ruimer de kamers ogen. Verwijder daarom ook spullen onder en op kasten. Deze vallen vaak hinderlijk op.

Zijn er ruimtes die standaard niet in beeld worden gebracht?
Onze woning fotografen nemen niet standaard een berghok of de binnenkant van een schuur mee. Indien dit wel gewenst is, kan dit aangegeven worden bij de fotograaf of makelaar. De ruimte dient in dat geval wel schoon en opgeruimd te zijn.

Waar moet je rekening mee houden wanneer er 360 graden foto’s of video’s worden gemaakt?
Bij het maken van 360 graden materiaal filmen wij per verdieping. Dit houdt in dat we bijvoorbeeld de benedenverdieping aan één stuk door filmen. Houd er dus rekening mee dat spullen niet achter deuren worden neergezet, want dan komen deze alsnog in beeld. Ook is het niet handig wanneer spullen van kamer naar kamer geschoven moeten worden.

Hieronder vind je een aantal algemene tips & tricks.

Voldoende lichtinval
- Doe de gordijnen open, rolluiken omhoog en de ramen dicht. Zorg er ook voor dat deuren zonder glaswerk dicht zijn tijdens het fotograferen.
- Doe alle lampen aan en controleer of deze allemaal werken.
- Haal de vensterbanken zoveel mogelijk leeg om het zicht naar buiten niet te belemmeren.

Zibber woningfotografie tips & tricks Vlaardingen, Nederland

Zibber woningfotografie tips & tricks Vlaardingen, Nederland

Het weghalen van overbodige spullen
- Berg losse spullen zoals afstandsbedieningen, post, tijdschriften, kleding en speelgoed op. Dit kan bijvoorbeeld in manden of kratten zodat deze snel te verplaatst kunnen worden.
- Verwijder persoonlijke spullen en haal zoveel mogelijk herkenbare familiefoto’s uit het zicht.
- Zorg dat er niet teveel jassen of kledingstukken aan kapstokken hangen. Dit ziet er vaak rommelig uit. Houd maximaal 2 stuks aan.

Werken met frisse kleuren
- Zorg voor een frisse indruk: stoffen, poetsen, stofzuigen, dweilen, ramen zemen etc. Doe dit ruim voordat de fotograaf aanwezig is, zodat de oppervlakken droog zijn. Ditzelfde geldt voor (muur)verf.
- Koop eventueel vers, kleurrijk fruit en/of bloemen voor een huiselijke sfeer.

Zibber woningfotografie tips & ticks Breda, Nederland

Zibber woningfotografie tips & tricks Breda, Nederland

Voldoende vloer zichtbaar
- Verwijder (deur)matten uit het zicht.
- Haal vuilnisbakken, kabels, benches, kattenbakken en andere accessoires tijdelijk weg.

Meer tips?
In de checklist ‘tips & tricks voor het beste resultaat’ staan per ruimte handige opruimtips. Waar je op moet letten in de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer, toiletruimte en het exterieur kun je hier rustig bekijken. Ben jij van plan om je huis te verkopen en heb je laatst een afspraak gemaakt? Dan heb je de tips & tricks als het goed is al van ons ontvangen per mail.

Heb je een afspraak gemaakt en wil je deze annuleren of verzetten?
Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverhoopt een gemaakte afspraak moet annuleren of verplaatsen. Wij vragen je dit minstens 48 uur van te voren aan te geven. Dit kan telefonisch tijdens kantooruren, op: 085 040 21 31.

Meer weten over Woningfotografie? Klik hier.

 

Zibber Checklist: tips & tricks

Ben jij van plan om je huis te verkopen en heb je nog geen afspraak gemaakt omdat je wilt weten wat er allemaal bij komt kijken? Download dan hier onze Zibber checklist.

Download Checklist

Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox

*

Je schrijft je in voor blog updates en Zibber mag deze updates sturen per e-mail. Meer informatie over uitschrijven, hoe wij omgaan met privacy en hoe wij jouw privacy beschermen, lees je in onze privacyverklaring.

Laura Steenmetz

Ik ben Content Marketeer bij Zibber en zorg ervoor dat handige, interessante en educatieve informatie voor woningmakelaars naar buiten wordt gebracht. Storytelling met Serious Impact via onze website, blogartikelen en social media kanalen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de vastgoed en makelaardij branche met de Zibber Blog.

Gerelateerde blogs

WoningfotografieLeestijd 2 min
Interview: Inmeter Ad aan het woord.

Het is vroeg in de ochtend wanneer Ad met een grote glimlach het kantoor binnenloopt. Hij heeft er zin...

Laura Steenmetz

Op 04-02-2019