Terug naar blog
Woningfotografie

Waarom succesvolle makelaars voor 360 graden fotografie kiezen.

Laura Steenmetz

| Op 29-04-2019

| 2 min

Bij een complete woningpresentatie hoort 360 graden fotografie. Deze manier van het in beeld brengen van een woning biedt de geïnteresseerden een interactieve rondleiding door een woning, wanneer het hun uitkomt. Dé perfecte voorbereiding op eerste bezichtiging.

Woning foto’s alleen bieden vaak net te weinig beleving. Een 360 graden foto is een interactieve panoramafoto waarbij de kijker bepaald in welke richting hij kijkt. Meerdere 360 graden foto’s kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot een complete visuele tour. Hieronder meer over onze 360 graden fotografie, de kwaliteit en hoe deze gemaakt en gemonteerd wordt.

DRAAI EENS EEN RONDJE

Wij maken 360 graden foto’s met een zogenaamde High Dynamic Range methodiek, ook wel HDR genoemd. Dit betekent dat er voor elke foto drie verschillende belichtingen worden toegepast, om zo de ideale panorama te realiseren. Uiteindelijk krijg je dus één foto, waarbij de belichtingen over elkaar zijn gelegd voor het mooiste effect. In tegenstelling tot een standaard woning foto, is het bij 360 graden fotografie niet mogelijk om spullen achter de camera te verbergen. Onze apparatuur maakt in één keer een 360 graden foto. De fotograaf loopt dus niet rond, maar kan gewoon op één positie de gehele ruimte in beeld brengen.

Waar moet je op letten?
Houd er dus rekening mee dat tijdens de foto-opname alles wat liever niet op beeld dient te komen, de ruimte uit is. Alleen met een goede voorbereiding haal je het maximale resultaat uit 360 graden foto’s. Om met de voorbereiding te helpen, kun je altijd onze checklist raadplegen. Hierin staan tips & tricks voor een optimaal resultaat.

VOORDELEN VAN VIRTUEEL RONDKIJKEN

Ieder product binnen de woningpresentatie heeft zijn eigen functie. Naast hoogtefotografie mast, standaard woningfotografie en een video tour, heeft ook 360 graden fotografie zijn eigen voordelen. Moet je perse alles afnemen? Misschien niet. Je moet je vooral afvragen, wat een potentiële koper wil zien en beter bekijken, zoals:

  • Hoe haal je de meeste potentie uit een woning?
  • Welke ruimtes maken een woning uniek en moeten daarom goed in beeld worden gebracht?
  • Op welke manier wil je die ruimtes in beeld brengen?

Zo heeft 360 graden fotografie een aantal onderscheidende voordelen ten opzichte van andere producten. Lees de voordelen hieronder.

Betere ruimtelijke impressie
Het blijft lastig om aan de hand van ‘normale’ woning foto’s een inschatting te maken van hoe een ruimte er daadwerkelijk uit ziet. Het meest ruimtelijke effect krijg je met een 360 graden foto. In principe leent bijna ieder oppervlakte zich voor een 360 graden foto. Het resultaat kan echter wel verschillen. Het mooiste effect krijg je natuurlijk in ruimtes waar voldoende daglicht aanwezig is.

Het enige wat niet op een 360 graden foto zichtbaar is, is een kleine cirkel op de grond. Dit is namelijk de oppervlakte waar de apparatuur staat. De rest van de ruimte staat er helemaal op en geeft een mooi inzichtelijk beeld van een kamer.

360 graden fotografie Zibber Theta

Hogere ranking binnen Funda
Wil jij jouw woning verkopen in een drukke periode zoals nu? Of is jouw woning niet de enige woning die in de verkoop staat in jouw buurt? Dan is het zaak om op de eerste pagina van Funda te verschijnen bij zoekacties van potentiële kopers. Extra features, zoals 360 graden fotografie zorgen voor een hogere ranking binnen Funda. Op die manier komt jouw woning vaker en beter onder de aandacht bij geïnteresseerden. Ranking voordeel kan het verkoopproces behoorlijk versnellen.

Langere tijd interesse vasthouden
Potentiële kopers kunnen langer rondkijken in een digitale wereld dan puur en alleen ‘door foto’s bladeren’. Een standaard woning foto laat minder zien dan een bewegend beeld. Wij maken onze woning foto’s altijd op dezelfde manier, zodat er minstens drie wanden van een ruimte zichtbaar zijn. Op die manier komt er zoveel mogelijk van één ruimte in beeld. Voordat potentiële kopers overgaan tot het lezen van de beschrijvende teksten bij jouw woning, zullen ze eerst alle visuele media bekijken. Hoe meer er te zien is, hoe langer zij naar jouw woning blijven kijken en hoe groter de kans is dat zij oprecht geïnteresseerd zullen zijn.


''RANKING THE STARS''
Ranking voordeel kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen.

Virtuele tour door en rondom de woning
Navigeer eenvoudig via hotspots door een woning. Alle losse 360 graden foto’s (per ruimte) kunnen als een interactieve tour aan elkaar gezet worden. Hierdoor kun je van ruimte naar ruimte lopen. Ook van de tuin en de verdere omgevingen kunnen 360 graden shots genomen worden. Op die manier kun je een gehele woning bekijken met interactieve beleving. Het is te vergelijken met Google Streetview. De beelden kunnen op verschillende apparatuur worden bekeken: smartphone, tablet, pc en met een 3D-bril. Bekijk hier een van onze voorbeelden. 

360 graden fotografie Zibber Theta

EN NU IN HET ECHT...

Hoe herken je 360 graden fotografie op Funda? Op de overzichtspagina van Funda zie je bij de hoofdfoto van een woning altijd verschillende witte pictogrammen staan. Het ronde pijltje geeft aan dat er van de woning één of meerdere 360 graden foto’s beschikbaar zijn.

Heb je tijdens de online woningpresentatie een goed beeld gekregen van de woning, dan is het tijd om de woning te bezichtigen.

Meer weten over Zibber woningfotografie? Bekijk dan deze pagina.

Zibber adviesgesprek

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van 360 graden fotografie bij jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of lees verdere informatie op de website.

Adviesgesprek aanvragen

Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox

*

Je schrijft je in voor blog updates en Zibber mag deze updates sturen per e-mail. Meer informatie over uitschrijven, hoe wij omgaan met privacy en hoe wij jouw privacy beschermen, lees je in onze privacyverklaring.

Laura Steenmetz

Ik ben Content Marketeer bij Zibber en zorg ervoor dat handige, interessante en educatieve informatie voor woningmakelaars naar buiten wordt gebracht. Storytelling met Serious Impact via onze website, blogartikelen en social media kanalen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de vastgoed en makelaardij branche met de Zibber Blog.

Gerelateerde blogs

WoningfotografieLeestijd 2 min
Interview: Inmeter Ad aan het woord.

Het is vroeg in de ochtend wanneer Ad met een grote glimlach het kantoor binnenloopt. Hij heeft er zin...

Laura Steenmetz

Op 29-04-2019

WoningfotografieLeestijd 2 min
Een dagje mee met vastgoedfotograaf Tommy.

Tussen alle fotografie opdrachten door, vond onze vastgoedfotograaf Tommy de tijd om een paar vragen...

Laura Steenmetz

Op 29-04-2019

WoningfotografieLeestijd 2 min
Het perfecte plaatje met hoogtefotografie.

Krijg je al knikkende knieën bij dit kiekje? Wij zoeken het graag hogerop met onze hoogtefotografie....

Brenda Alfrink

Op 29-04-2019