Terug naar blog
Woningfotografie

De 7 meest bijzondere interieurfoto's van Nederland.

Laura Steenmetz

| Op 04-03-2019

| 2 min

Optrekjes waarvan je gaat watertanden of waarbij je je afvraagt of de eigenaars in hun vorige leven jonkheer en jonkvrouw zijn geweest. Voor de duidelijkheid: wij zijn er voor iedere bewoner, of je nu in een kasteel of rijtjeshuis woont, graag je woning wilt verkopen of noodgedwongen moet verhuizen. Heel af en toe zitten er bijzondere pareltjes tussen en deze woningen willen wij graag met jullie delen.

Woningen met iets bijzonders. Dit kan van alles zijn; van super modern tot onwijs gedateerd en alles wat daar tussenin zit. Het is voor onze fotografen ook steeds opnieuw een verrassing waar zij terecht komen. De ene keer ontdekken zij een levensgrote zwijnenkop aan de keukenmuur en de andere keer komen ze achter een verborgen boekenkast zo groot als een studentenkamer. Huizen of appartementen die iets extra’s hebben, leggen wij met erg veel plezier vast.

ER WAS EENS...

Sommige woonkamers bezitten een porseleinverzameling waar menig grootmoeder jaloers op zou zijn. In andere woningen wordt marmer moeiteloos gecombineerd met eikenhout. Bij andere mensen binnenkijken om te zien hoe zij wonen, vindt iedereen leuk. Het kan ook een enorme inspiratiebron zijn voor je eigen interieur. Wij hebben geprobeerd een mix van zeven verschillende huizen en interieurstijlen samen te stellen. En laten we eerlijk zijn; over smaak valt niet te twisten.

Hoe je een woning uiteindelijk naar je eigen smaak inricht, hangt af van de materialen die je gaat gebruiken. Welke woning is jouw favoriet?

1. Scandinavian Nature
De kracht van deze woning is het skelet gemaakt van houten balken, welke voornamelijk in de woonkamer goed te zien is. Door de houten elementen in combinatie met de natuurlijke interieurstijl zou je bijna denken dat het huis zich in een bosrijke omgeving bevindt. Er is dan ook bewust gekozen voor lichte wanden, een licht plafond en een lichte vloer. Hierdoor oogt de woonkamer ontzettend ruim en doet het bijna Scandinavisch aan. De gashaard in het midden van de woonkamer zorgt voor een warme, gezellige touch.  

Zibber woningfotografie Nederland

Zibber woningfotografie Nederland

Vind je deze woningstijl mooi en zou je deze willen doorvoeren in je eigen woonkamer? Dan zou je kunnen kiezen voor natuurlijke materialen zoals: hout, linnen, katoen en jute. Een kleurencombinatie van wit, lichtgrijs en taupe passen goed bij de natuurlijke materialen.

2. Koninklijk tintje
Voor een gedateerd pand is deze woning nog in erg goede staat. De opmerking: ‘’Je vindt het te gek, of je vindt het vreselijk’’ is bij deze woning zeker van toepassing. Misschien moet je wel van blauw bloed zijn om je thuis te voelen binnen deze stijl. Aangezien je dit soort woningen niet iedere dag tegenkomt, mocht deze dan ook niet ontbreken in ons lijstje.

Zibber woningfotografie Nederland

De kleurencombinatie okergeel en klassiek rood worden per ruimte afgewisseld. Gouden elementen zoals schilderijlijsten, deurklinken en enorme kroonluchters geven een huiselijke en bijna koninklijke sfeer aan de ruimtes. Zowel in de entreeruimte als in de eetkamer worden deze elementen toegepast. Klassiek donker hout wordt gebruikt voor de trap, de eettafel en -stoelen. Ook hierin zitten gouden details verwerkt. Veel daglicht door de vele, hoge ramen in dit pand is een verademing. Dat zorgt ervoor dat het minder ‘stoffig’ is dan het wellicht op het eerste gezicht lijkt.

Zibber woningfotografie Nederland

3. Authentiek met een vleugje romantiek
Deze woning is op een bijzondere manier gefotografeerd: van bovenaf. Dit gebeurt met een hoogtemast. Het pand heeft een erg hoog plafond, waardoor deze manier van fotograferen een mooie overview van de verschillende ruimtes geeft. Het sierlijke plafond in de eetkamer is bovendien het vernoemen waard: dit is een authentiek plafond uit de kunststijl Jugendstil. De lange gordijnen en verschillende stoelen aan de lange eettafel zorgen voor een speels effect. 

Zibber woningfotografie Nederland

Als je het mij vraagt heeft deze woning een Frans sausje: de keuken is oogverblindend en een riante plek om te vertoeven. Het relatief grote keukeneiland nodigt uit om een hapje te eten en een wijntje te drinken. Er is gebruik gemaakt van een wit marmeren keukenblad wat een romantische uitstraling geeft. In deze woning zorgen gouden details voor een rijke uitstraling; van keukenkraan tot lamp boven de eettafel. Ook het gasfornuis heeft een prominente plek gekregen in deze leefkeuken.

Zibber woningfotografie Nederland

Zibber woningfotografie Nederland

Wil je deze stijl doorvoeren in je eigen woning, dan kun je kiezen voor de volgende materialen: marmer, goud, linnen en velours (Frans voor fluweel).

4. Eigenzinnig industrieel 
Ken je het gerecht ratatouille? Deze woning heeft daar wel iets van weg. Het is een woning waarbij alle mogelijke interieurstijlen door elkaar worden gebruikt, vandaar: eigenzinnig. De boventoon van alle stijlen is toch wel de industriële look. Dit komt onder andere door de ijzeren steunpilaren en plafondbalken. We love it!

De grove bakstenen muren rondom de woonkamer en keuken hebben geen likje verf nodig. Deze stoere uitstraling wordt doorgevoerd in de keuken, waar gebruik wordt gemaakt van een betonnen keukeneiland. Om niet de gehele keuken als een grijze hoek neer te zetten is er gekozen voor een afwisseling met hoogglans zwart. De koelkast, ladekasten en tegeltjes tegen de wand zorgen voor een mooie mix.

Zibber woningfotografie Nederland

Zibber woningfotografie Nederland

In de woonkamer vinden we wat meer natuurlijke invloeden: houten meubels en een stoffen bank. Het jutte tapijt brengt wat kleur in de kiet. Als je goed kijkt zijn er meerdere kunstzinnige elementen in dit huis verstopt. Heb jij de zittende haan, de afgekloven peer en de discobal al gespot?

Het is niet eenvoudig om deze stijl één op één over te nemen. Eigenlijk kun je ook zo gek doen als je zelf wilt, alles kan en alles mag. Contrast tussen de verschillende materialen is de kunst. Materiaaltips: beton, baksteen, ijzer, zink, eikenhout, plastic en katoen.


''YOU LOVE IT, OR HATE IT''
We love it!

5. Kunstig landelijk
Landelijk, maar dan wel op een kunstige manier weggezet. Deze woonboerderij is geen dertien in een dozijn woning. Er is gespeeld met typische, landelijke elementen en opvallende eyecatchers. Typisch landelijk aan deze woning zijn de tegelvloeren en de houten plafonds. Er komen ook elementen uit het boerenleven naar voren: de levensechte zwijnenkop aan de keukenmuur en de vloerkleden gemaakt van dierenvacht.

Zibber woningfotografie Nederland

In de woning bevinden zich ook een aantal kunstzinnige elementen. De vier hangende gips hoofden in de hal trekken meteen de aandacht. Maar ook de enorme cirkelvormige kroonluchter met kaarsen is ook niet super standaard.

Zibber woningfotografie Nederland

Een landelijke stijl kun je met bepaalde meubels wel neerzetten, maar het gevoel van het echte boerenleven zit in de woning zelf. Als het vroeger een oude boerderij of stal is geweest, ademt het huis al landelijkheid. Landelijke elementen zijn: robuuste meubels, steen, hout, natuursteen en dierlijke elementen uit het boerenleven. Extra: Delfblauw voegt automatisch een Nederlands gevoel toe.

6. Barok
Literatuur en muziek; Barok is een stijl die deze twee werelden samenbrengt. In deze woning is bijna alles Barok: van de vleugel tot de openhaard. Deze stijl kenmerkt zich door veel versieringen: houtsnijwerk zoals we terugzien rondom de spiegel, de stoelen en openhaard. Kroonluchters met glazen decoraties behoren ook tot Barok.

Zibber woningfotografie Nederland

Met accessoires zoals vazen, porselein, een Perzische tapijt, borduursels en goud- en zilverbrokaat worden 'de puntjes op de i gezet'. Buiten de interieurstijl van de woning, heeft dit pand nog iets aparts te bieden. Dit huis heeft een geheim kamertje welke fungeert als enorme boekenkast. Je zou er toch spontaan een boekenwurm van worden.

Zibber woningfotografie Nederland

7. Modern & Urban
Is dit een game center of een kantoorpand? Beide fout. Het is toch echt een woning. De vorm van dit appartement is rond en heeft verschillende levels, dat is op zichzelf al vrij apart. De inrichting van dit appartement liegt er niet om. Het zijn verschillende mixen door elkaar. Retro komt om de hoek kijken wanneer we de binnenkant van de eetkamerlamp en het Marilyn Monroe schilderij bekijken. Ook de plastic kuipjes aan de eetkamertafel geven een retro feeling.

Zibber woningfotografie Nederland

De onderste verdieping heeft betonnen muren en bestaat eigenlijk niet echt uit losse kamers. De kamers zijn door middel van wandjes van elkaar gescheiden. De middencirkel is gebouwd met bakstenen, welke nog zichtbaar zijn en voor een Urban Look zorgen. Vanuit de middencirkel kan men - via twee kanten - met een houten trap omhoog lopen richting de slaapvleugel. De slaapkamer is ook cirkelvormig en is  omringd met glazen wanden, hierdoor kan je vanuit je bed over het gehele appartement uitkijken.

Een grappig detail van dit appartement: de klimstenen aan de betonnen muur. Je zou dus letterlijk tegen de muur omhoog kunnen klimmen.

Zibber woningfotografie Nederland

Dat waren de meest uiteenlopende interieurstijlen die wij de afgelopen tijd in Nederland hebben gefotografeerd. Onze fotografen komen ook in België. De 7 meest bijzondere interieur foto’s in België vind je hier. Meer weten over woningfotografie? Bekijk dan deze pagina.

Wil je ervaren hoe wij ruimtes kunnen omtoveren tot een bepaalde interieurstijl? Met onze Artist Impressions kun je heel gemakkelijk zien hoe een bepaalde stijl jouw woning staat. Je hebt de keuze uit drie hedendaagse Artist Impressions: Scandinavian, Modern en Rustic.

Zibber Artist Impressions

Artist Impressions zijn onze populaire interieur renderings. Op basis van een foto of plattegrond maken wij een digitale make-over van de bestaande situatie van een woning. Wij visualiseren de potentie van een ruimte. Bekijk diverse voorbeelden van de drie verschillende interieurstijlen hier!

Download Artist Impressions

Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox

*

Je schrijft je in voor blog updates en Zibber mag deze updates sturen per e-mail. Meer informatie over uitschrijven, hoe wij omgaan met privacy en hoe wij jouw privacy beschermen, lees je in onze privacyverklaring.

Laura Steenmetz

Ik ben Content Marketeer bij Zibber en zorg ervoor dat handige, interessante en educatieve informatie voor woningmakelaars naar buiten wordt gebracht. Storytelling met Serious Impact via onze website, blogartikelen en social media kanalen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de vastgoed en makelaardij branche met de Zibber Blog.

Gerelateerde blogs

WoningfotografieLeestijd 2 min
Interview: Inmeter Ad aan het woord.

Het is vroeg in de ochtend wanneer Ad met een grote glimlach het kantoor binnenloopt. Hij heeft er zin...

Laura Steenmetz

Op 04-03-2019