Terug naar blog
Woningfotografie

Interview: Maak kennis met Robin, Quality Officer bij Zibber.

Laura Steenmetz

| Op 11-03-2019

| 2 min

Vandaag maken jullie kennis met een van onze Zibberianen op het kantoor in Eindhoven: Robin Hartman. In het interview stellen wij Robin een aantal kritische, maar ook fun-vragen over zichzelf, het werken bij Zibber en hoe hij de functie als Quality Officer bekleedt.

Welkom Robin! Leuk dat je mee wilt doen aan dit interview. Kun je ons iets over jezelf vertellen? 
Mijn naam is Robin. Ik kom uit Den Bosch, woon samen met mijn vriendin en ik ben 31 jaar. Op het moment ben ik werkzaam bij Zibber als Quality Officer. Drie jaar geleden begon mijn carrière bij Zibber, als woningfotograaf.

Quality Officer Zibber

Hoe ben je bij Zibber terecht gekomen?
Ik ben bij Zibber terecht gekomen via een woningfotograaf die toendertijd het huis van mijn ouders heeft gefotografeerd voor de verkoop. Fotografie veranderde van een uit de hand gelopen hobby, in mijn werk. 

Je zegt dat fotografie een hobby van je was. Met welke soort fotografie was je toen bekend?
Ik deed aan Urbex fotografie. Dat komt van Urban Exploring. Een jaar of tien geleden was dit ontzettend populair. Je gaat op zoek naar verlaten panden, industriële gebouwen, kerken en kloosters en legt deze vast op beeld. Ik kom oorspronkelijk uit de horeca. Uiteindelijk heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt, en is koken mijn hobby geworden.

Woningfotografie Zibber keuken

Woningfotografie Zibber leefkeuken
*Beelden uit het portfoliomateriaal van Robin in zijn tijd als woningfotograaf bij Zibber.

Wat wilde je vroeger graag worden?
Ik wilde vroeger graag chef-kok worden. Ik stond in de keuken bij mijn opa toen het allemaal begon. Mijn opa was vroeger zelf ook kok. Je had in die tijd Cas Spijkers als bekende televisie chef-kok, tegen hem keek ik op. Uiteindelijk heb ik later in enkele exclusieve restaurants mogen werken en zelfs meerdere malen samen met Cas Spijkers. Toch wist ik op mijn 21ste dat ik niet heel mijn leven in de keuken wilde blijven werken.

Hoe ben je in de functie als Quality Officer gerold?
Op het moment heb ik een overkoepelende functie als Quality Officer in Nederland. Ik denk dat het al vanuit de horeca komt, dat ik altijd wil leren en beter wil worden. Doorgaan en niet stil blijven staan. Mijn fotografie werd door makelaars goed beoordeeld en zodoende kwam het inwerken van nieuwe vastgoed fotografen bij mij terecht. Naarmate Zibber is gegroeid kwam er ook daadwerkelijk behoefte aan een Quality Officer om de consistentie van alle opdrachten die wij leveren, te beoordelen. De kwaliteit moet bewaakt worden. Bij het inwerken merk je verschillen tussen wat fotografen al kunnen en nog moeten leren. Dit wilde ik graag op mij nemen, om te verbeteren. Deze rol was nieuw, dus ik kon hier zelf invulling aangeven.

Toen ik bij Zibber aan de slag ging, was ik de 22ste fotograaf die begon. Zibber is in de loop van de jaren aanzienlijk gegroeid, want inmiddels zijn bestaat de club uit 46 woningfotografen. Zonder deze functie is consistentie van de kwaliteit moeilijk te beheren en te peilen.

Hoe begint je werkdag, wat doe je als allereerste?
Als mijn werkdag begint, start ik als eerste met het controleren van nieuwe fotografen. Daarbij kijk ik of de woning foto’s die zij genomen hebben goed zijn en voldoen aan onze eisen. Vervolgens maak ik een lijst met punten om ze daarop een goede feedback te kunnen geven. Daarnaast check ik iedere week diverse fotografen, op dezelfde manier. Ik vind het belangrijk dat fotografen niet alleen opbouwende kritiek krijgen, maar dat ze ook op hun tijd een compliment krijgen. Je richt je al heel snel op de zaken die beter kunnen, terwijl er ook heel erg veel - bijna vanzelfsprekend- goed gaat.

Hoe ziet een werkweek voor jou er verder uit?
Verder loop ik in een week met één of twee fotografen mee. Ook om te kijken ‘hoe gaat het op de werkvloer’, verschilt dit per regio, is de snelheid goed etc. Er zijn woningfotografen die de beste foto’s maken, maar die er daardoor langer over doen. Dan is het aan mij om te bekijken hoe kunnen we dit samen aanpakken; ligt het aan het materiaal of aan de techniek waarop de foto’s worden genomen. Het is het fijnste als de feedback meteen in de praktijk kan worden gebracht
.  


''Het effect van de woning foto's die wij maken is maar tijdelijk, in deze huizenmarkt.
Maar het levert wel resultaat op voor de toekomst.''

Hoe zouden jouw collega’s jou omschrijven, denk je?
Ik denk; enthousiast, aanwezig en op zijn tijd ook koppig. Mijn collega’s vinden mij collegiaal en een aanpakker. Ik sta eigenlijk vrijwel altijd open om mee te denken over zaken. ‘Nee’ zeggen vind ik niet altijd makkelijk. Dat is tegelijkertijd ook mijn valkuil.

Met wie van Zibber zou je een dagje willen ruilen en waarom?
Als ik een dagje met een Zibberiaan zou kunnen ruilen, dan zou dat met een inmeter zijn. Mits ik alle kennis dan ook voor dat dagje krijg. Ik heb natuurlijk tijdens mijn functie als woningfotograaf veel opdrachten met inmeters gedaan en om dan het complete proces binnen Zibber te begrijpen - ondanks dat ik wel weet wat een inmeter doet - lijkt me dat wel heel leuk. Dan heb je als het ware ieder facet van de basis in handen. Ik denk dat het werk van een inmeter toch een beetje het ondergeschoven kindje is bij een woning; ‘’Oh ja, en er hoort ook nog een plattegrond bij.’’ Terwijl deze natuurlijk heel veel waarde heeft voor een woning.

Quality Officer Zibber Big Green Egg Flavour

Niet veel mensen weten van mij dat ik …
… regelmatig kookworkshops geef en ieder jaar op een groot BBQ-event demo’s verzorg; Big Green Egg Flavour.

Wat is jouw leukste herinnering aan Zibber, tot nu toe?
Mijn leukste herinnering tot nu toe is het personeelsuitje naar Engeland; Newcastle. Dat was een hele leuke ervaring. Vier dagen op pad met het Zibber-team was echt een feestje.

Waarom ben jij zo goed in je werk?
Ik ben behoorlijk perfectionistisch. Ik wil overal het uiterste uit halen. Ik overweeg daarom ook altijd meerdere opties, zodat ik voor mezelf weet dat ik de beste optie heb gekozen.

Ja, want jij zorgt er ook voor dat alle fotografen met de juiste materialen werken, toch? Dus als er een nieuw product op de markt komt, moet jij in overweging nemen of alle fotografen daarmee gaan werken, bijvoorbeeld?
Ja, dat klopt. Ik bewaak enerzijds kwaliteiten, maar anderzijds zoek ik ook naar nieuwe of andere opties voor bijvoorbeeld een videocamera, een fotocamera, cameralenzen en fotobewerking. Op die manier leveren we kwaliteit en zijn we vooruitstrevend.

Op Vette Vrijdag eet ik het liefste …
... een vette snack: Mexicano. Ik ben dol op pittig eten. Maar niks gaat boven de Franse keuken.

Wat doe je in je werkzaamheden niet graag? En hoe pak je dit aan?
Wat ik niet zo graag doe is het geven van kritische feedback. Iets moet duidelijk zijn, maar ik wil het wel op een goede manier overbrengen, zodat het opbouwend is. Ik noem dan graag zowel een positief punt als een verbeterpunt. Ik laat me dan ook niet snel van mijn stuk brengen. Alles wat met vastgoedfotografie te maken heeft, durf ik te beoordelen. Het maakt voor mij geen verschil of ik iemand moet beoordelen die al vijf jaar bij ons werkt, of nog maar twee maanden aan boord is. Ieder heeft zijn eigen stijl van fotografie en de stijl van Zibber ken ik inmiddels door-en-door.

Tot slot: beschrijf Zibber voor jou in drie woorden.
Voor mij is Zibber:
- Betrouwbaar
- Flexibel
- Kwalitatief

Meer weten over Zibber woningfotografie? Bekijk dan deze pagina.

Zibber Team

Wil jij meer van onze knappe koppen zien? Bekijk hier dan onze vernieuwde teampagina met al onze Zibberianen.

Bekijk het Zibber team

Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox

*

Je schrijft je in voor blog updates en Zibber mag deze updates sturen per e-mail. Meer informatie over uitschrijven, hoe wij omgaan met privacy en hoe wij jouw privacy beschermen, lees je in onze privacyverklaring.

Laura Steenmetz

Ik ben Content Marketeer bij Zibber en zorg ervoor dat handige, interessante en educatieve informatie voor woningmakelaars naar buiten wordt gebracht. Storytelling met Serious Impact via onze website, blogartikelen en social media kanalen. Blijf op de hoogte van alle ins en outs in de vastgoed en makelaardij branche met de Zibber Blog.

Gerelateerde blogs

WoningfotografieLeestijd 2 min
Interview: Inmeter Ad aan het woord.

Het is vroeg in de ochtend wanneer Ad met een grote glimlach het kantoor binnenloopt. Hij heeft er zin...

Laura Steenmetz

Op 11-03-2019