Minisites: online visitekaartje

11 april 2017 - Meike Jentjens

Om vooruit te gaan moet je in beweging blijven. Weet wat er speelt en grijp de kansen aan. We laten je daarom graag kennismaken met nieuwe manieren om woningen écht op te laten vallen. Met minisites geef je woningen een eigen visitekaartje. We leggen je uit wat minisites doen voor je online aanwezigheid en wat voor enorm verschil ze maken in presentatie.

Minisites_blog

Woningen onderscheiden door middel van foto’s en video’s kan erg lastig zijn. Vaak zijn standaard woningpresentaties voldoende voor Funda, maar springen ze niet in het oog. Hoe mooi de woningfotografie ook is verzorgd; er zijn natuurlijk woningen die wat extra’s verdienen, of simpelweg nodig hebben. Een nieuwe en hippe manier om een woning compleet te presenteren, is het werken met minisites. Deze website speciaal voor één woning biedt alle ruimte en uitstraling die nodig is voor een opvallend resultaat. Op deze pagina vinden bezoekers direct alle belangrijke documenten, als Kadastertekeningen, PDF-bestanden en plattegronden. De kans ligt hem in het verzamelen van alle media tools op één website.

Bekijk hier een voorbeeld: www.reigerlaan1.nl

Op dit moment verandert de ranking van Funda en Google, waardoor je online aanwezigheid belangrijker is dan ooit. Woningen zijn eerder vindbaar met een minisite, waar ze de benodigde aandacht en ruimte om te schitteren krijgen. Foto's, video's en de goed geformuleerde teksten zijn prominent aanwezig, in een omgeving die de aandacht vraagt. Ook is er gedacht aan Google Maps, die de locatie weergeeft. De call-to-action voor de kijker is het contactformulier, dat aanspoort om direct contact op te nemen.

De uitstraling van een woning is vaak niet in een beschrijving te vangen. Een compleet en sprankelend beeld triggert een kijker om actie te ondernemen.